Historik

Mitt goldenintresse började 1968 med inköp av familjeuppfödda ”Sunny”. Hon var ganska mörk, mycket snäll och lydig men tyvärr skotträdd efter ett mentalprov, som skrämde också matte. Hon fick ett par kullar och levde till hon var

 11 år.

Sunny

Intresset var nu väckt och den första importen från England Lindy´s Golden Fleece, en ståtlig hane. Vi tyckte dock inte att hans temperament var bra nog för att använda honom i avel. Han stannade hos en av våra vänner tills han blev 13 år.

Den 1/7 1973 fick jag så kennelnamnet Teacher´s godkänt av SKK. Då bodde vi på Ekerö. Därifrån tog vårt hund- och hästintresse oss till Sörmland, närmare bestämt Skogshyddan i Bettna. Vi bodde där i 20 år, och huvuddelen av vår verksamhet blev där, medan barnen växte upp.

Nästa gång importerade vi en tikvalp, Alseras Catriona, som visade sig vara ett riktigt lyckokast. Endast 10 månader gammal tog hon sitt första Cert och vid 2 års ålder var hon utställningschampion med pris på jaktprov.

Catriona

I Catrionas första kull med Deremar Donald föddes 3 blivande champions. Vi hade turen att behålla ”Rasken” som senare blev kennelns stjärna.

 

Rasken ca 1 år med mamma Catriona

Han blev SFUCH SUCH SJCH Teacher´s Melvyn med ganska många avkommor. Med honom hade vi 10 roliga och spännande år på resor, utställningar och jaktprov. Han blev nästan 13 år och oerhört saknad

.

Rasken

En annan stjärma, som vi köpte , var Guldklimpens Mamsell ”Maja” som blev svensk utställningschampion och bästa öppenklass jakthund på Hörningsholm 1989.

Så fortsatte vårt hundliv med mycket roligt träningsarbete. När telefonen ringde svarade min dotter

-Mamma? Hon kommer inte hem förrän det blir mörkt!

På 90-talet låg hundarbetet på grund av familjeskäl i träda. Nu kommer vi igen!

1998 gick min dotter Annika Hörfors Rotestam in i kenneln. Hon deltog på jaktträning och jaktprov. Numera har hon förutom Golden utökat kenneln med Norfolk Terrier. Första avelstiken heter Gerfellis Dainty Duchess ”Toffee”.

När jag mötte en brunvit skönhet  

       På en husvagnssemester i Gryts skärgård stod vi intill en holländsk vagn med 2 hundar. Men vad var det för hundar? En labrador och en ?.

Dagen efter kunde jag inte bärga mig längre. Jag gick över med min Golden Alice och fick veta att den brunvita var en Drentsche Patrijshond. Det var en väldigt trevlig tik och matte.

Från vår vagn ringde jag omgående till Teacher´s Annika. 

Via en holländsk storuppfödare fick vi adressen till Eivor Iversen i Piteå. Hon drog sig inte för en parningsresa t.o.r. Holland ensam med bil.

I maj 2010 kom jag hem från en fantastisk resa till Tokyo. Full av upplevelser steg jag in i husbilen utanför Arlanda, där Annika väntade. Det bar av 100 mil norrut till Piteå och vi fick se en liten tik med ett brunt hjärta runt svansroten. Det blev ”Hartje” (hjärtat).

       2011 blir Drentsche Patrijshond Swe Drent’s Allis kallad Hartje 1 år och hon finns hos Annika i Flen.

Sedan följer intresserade barnbarn. På gång har vi mina två barnbarn, Hannes Rotestam, som är en kille med hundfeeling och Emy Lundblad, som alltid kommer och hjälper oss som kennelflicka när vi har valpar. Jag följer deras framtida arbete med intresse och tar hand om kennelns pensionerade hundar.

Britta Herlitz